Kto powiedział że proste, wiejskie śniadania odeszły do lamusa był w dużym błędzie. To właśnie one przywołują smak wakacji u prababci na wsi i kojarzą się jednoznacznie z beztroskim dzieciństwem.
Może to nie jest najzdrowsze śniadanie świata, ale napewno „grzechu” warte.
Niby nic, a wprawia w błogostan❤️
Składniki:
❤️ 1,5 kromki chleba wiejskiego (u mnie chleb praojców z Ojcowa)
❤️ 3 średniej wielkości cebulek
❤️ 2 łyżki oleju rzepakowego nierafinowanego
❤️ szczypta soli
Przygotowanie:
Cebulkę pokroić w pióra.
Patelnie rozgrzać a następnie wrzucić cebulkę. Dodać sól i mieszać aż cebulka nabierze pięknego złotego odcienia.
Kromeczki przekroić na pół i ułożyć cebulkę. Świetnie smakuje posmarowana tradycyjnà musztardà bio(moja kupiona w eko sklepie).
Zajadać ze smakiem 🙂
Smacznego!
GALERIA
