
VeganLove.pl - blog wegański z przepisami
Tapenada z zielonych oliwek
Dolce Vita! Z tym kojarzą mi się niezmiennie Włochy. Może dlatego bywam tam 3 razy w roku i czuję jakby część mojego serca mieszkała tam…
Szybki makaron z cukinią i rukolą
Osobiście uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony i jem je bardzo często. Są świetnym posiłkiem, który robi się w dosłownie kilka minut, a za każdym razem dzięki…
Pizza z mnóstwem warzyw
Pizza to taki uniwersalny pomysł zarówno na obiad jak i kolację. Danie, które lubią wszyscy i chętnie zjedzą o każdej porze. Jednak dopiero domowa pizza…
Włoska pizza długo dojrzewająca z podgrzybkami
Jedziemy pociągiem z Neapolu na wybrzeże Amalfi i rozmyślamy nad zjedzoną dnia poprzedniego pizzą. Jej smak dalej czuje w ustach i po raz pierwszy na…
Letni krem z cukinii
Nic tak nie podsyca apetytu jak włoskie wakacje. Obiady w małych lokalnych knajpeczkach, popijane dobrym, czerwonym winem i rozmowy do rana. Właśnie za to najbardziej…
Peperonata najlepsza
Peperonata, czyli kuchnia włoska na jesienną chandrę. Za oknem pogoda nas nie rozpieszcza, ja staram się jednak nie tracić humoru i ratuje się kolorowym i…
Tapenda z czarnych oliwek, czyli włoskie smaki
Będąc we Włoszech bardzo często jadałam tapenadę, czyli pastę z czarnych oliwek. Słona, lekko czosnkowa, po prostu pyszna. Podawana ze świeżym pieczywem smakowała obłędnie. Po…