
VeganLove.pl - blog wegański z przepisami
Pasztet warzywny zero waste
Gotując ramen zdałam sobie sprawę, że nie mam co zrobić z warzywami, a szkoda mi ich wyrzucić. Postanowiłam zrobić z nich pasztet warzywny na kształt…
Hummus klasyczny
Hummus klasyczny, czyli prosta pasta z ugotowanej ciecierzycy, z dodatkiem tahini, czosnku i soku z cytryny to popularna przekąska serwowana z chlebkami pita w Izraelu…
Pasztet z batata
Bardzo lubię bataty, jednak przeważnie zjadam je samodzielnie lub nafaszerowane zieleniną. Dziś wpadłam na pomysł przygotowania pasztetu z tego pysznego warzywa, a by stał się…
Wegański pasztet z soczewicy
Pasztet z soczewicy okazał się obowiązkowym daniem ostatnich tygodni i tym sposobem piekę go do znudzenia, co trzeci dzień. Jest naprawdę pyszny, syty i świetnie…
Pasta z pieczonej marchewki
Pasty do chleba to częsta zagwozdka przy przechodzeniu na weganizm. W panice porannej pojawia się pytania ” I co ja mam na ten chleb położyć?”.…
Kawior do chleba czyli pasta z czarnej soczewicy
Pasty do chleba to najczęstszy problem dla osób w początkowej fazie diety roślinnej. Pojawia się bowiem strach ” no ale co ja zjem do…
Baba ghanoush
pasta z bakłażana to idealny dodatek na kanapki, który zachwyci Was smakiem i prostotą wykonania. Nie potrzebujecie do tego fancy urządzeń, wystarczy wykły blender ręczny,…