Sezon na pomidory chyli się ku końcowi dlatego warto chwytać je póki jeszcze są najsmaczniejsze.
Bo nic tak nie przypomina i nie pachnie latem jak pyszne, słodkie i soczyste pomidory. Moja miłość!
Dziś w ferworze domowych obowiązków i ogarnianiu egzaminów magisterskich postanowiłam przygotować sobie taką przekąskę między jednym, a drugim zajęciem. I takim umilaczem przegryzałam stertę materiału do opanowania.
Do jedzenia pomidorów nikogo z Was nie muszę przekonywać, a taka dekadencka suróweczka napewno przypadnie Wam do gustu. Bo kto nie lubi śmietanki i pomidorów?
No chyba, że się mylę i wolicie inną postać pomidorów, to dawajcie znać!
Składniki:
- 5 pomidorów malinowych ( średnich) lub lima
- 3 łyżki śmietany np tej klik
- 1 cebula biała
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Pomidory myjemy, kroimy w plastry i przekładamy do miski. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, dodajemy do pomidorów. Dodajemy śmietanę i przyprawy i mieszamy wszystko razem. Zostawiamy na godzinę w lodówce by smaki się przegryzły.
