Od dłuższego czasu chodził za mną rybny smak, mimo że wielką fanką ryb nigdy nie byłam. Poszłam zatem do sklepu po arkusze norii oraz czerwoną fasolkę 😉 Oczywiście możecie namoczyć wcześniej fasolkę, następnie ją ugotować i dopiero zblendować, ja jednak poszłam na „łatwiznę” i użyłam tej puszkowej wersji.
Składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1 arkusz nori
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka wody
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka dymu w płynie lub 1 łyżeczka papryki wędzonej
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Fasolkę odsączamy z wody i przesypujemy do kielicha blendera. Arkusz nori kruszymy i dodajemy resztę składników. Blendujemy przez 3 minuty na najwyższych obrotach naszego blendera. Gotowe!
Smacznego!
