Kto lubi mrożone frappe łapki w górę 🙌 A co jeśli powiem Wam że możecie łatwo i szybko zrobić je samodzielnie w domu? W wegańskiej wersji, z mlekiem kokosowym i domowym kajmakiem.
Składniki:
- 1 puszka mleka kokosowego
- 100ml wrzątku
- 150 ml letniej wody
- 4 łyżeczki kawy
- kajmak z przepisu ze snickersów( opcjonalnie dla karmelowego smaku)
- 1 łyżka cukru trzcinowego (jeśli nie używamy kajmakowej masy)
- szklanka lodu
Przygotowanie:
Kawę zaparzamy we wrzącej wodzie. Przelewamy do kielicha blendera, dolewamy letnią wodę i mleko kokosowe. Blendujemy przez 30 sekund. Dodajemy wybrane słodzidło, wrzucamy lód i znów blendujemy przez 30 sekund. Podajemy w ulubionych szklankach.
Smacznego!
GALERIA
