Serniczkowe dynie i trumienki to idealna propozycja na Halloween!
I to nie tylko jeśli macie maluszki w domu! Serniczki są pyszne i bardzo kremowe, a jeśli macie ochotę możecie przygotować je na daktylowo-kokosowym spodzie.
Jako, że w Halloween trzeba trochę zaszaleć te słodkości sprawdzą się idealnie, tworząc w domu iście „straszny” nastrój.
Dekorowanie zostawcie dzieciakom, które dzięki temu poczują się częścią wielkiej Halloweenowej zabawy już na etapie przygotowań!
Serniczki dzięki dyni mają piękny kolor, a sok z cytryny i mleko kokosowe nadają im przyjemnie kremowej konsystencji.
Kto im się oprze?
Składniki:
- 450g tofu
- 3/4 szklanki puree z dyni
- 3/4 szklanki cukru kokosowego
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 puszki mleka kokosowego ( stała część)
- 1/2 łyżeczki kardamonu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka masło migdałowego
- 1 laska wanilii
- szczypta imbiru
- 1 i 1/2 łyżeczki agaru
Przygotowanie:
Jako, że jest to przepis błyskawiczny, wszystkie składniki z wyjątkiem agaru przekładamy do blendera i miksujemy na bardzo gładką masę. Następnie dodajemy agar i przekładamy masę do garnka. Masę zagotowujemy aż zabulogotała i od tego momentu gotujemy jeszcze 5 minut, cały czas mieszając by się nie przypaliła. Następnie przekładamy do foremek i zostawiamy w lodówce na całą noc.

Ttmi serniczkami dyniowymi to mnie urzekłaś. Moje starcie z pumpkin pie zakończyło się klęską. Ciasto dyniowe robione z musu całkiem mi wyszło. Może warto się nie poddawać i spróbować Twojego przepisu?
Polecam bo są naprawdę smaczne i kremowe 🙂