Dziś proponuje kolejny przepis na zupę krem. Jak wiecie osobiście kocham tego typu zupki, często wymyślam nowe połączenia kulinarne. Po rekomendacji przyjaciółki postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem. Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii, więc dawajcie znać.
Składniki:
❤️1 kg pietruszki
❤️2 duże gruszki
❤️1 duże jabłko
❤️1 duża marchewka
❤️1 l bulionu
❤️2 łyżki oliwy
❤️sezam do posypania
Przygotowanie:
Owoce i marchew myjemy, wycinamy gniazda nasienne z owoców, marchew i pietruszkę obieramy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego na 50min w temperaturze 200stopnii, polewamy oliwą. Gdy wszystko się upiecze, przekładamy do kielicha blendera, zalewamy bulionem i blendujemy na gładko przez 60sekund. Podajemy posypane sezamem. Szybko i pysznie!
