Mleka roślinne dają niezliczone możliwości tworzenia codziennie niepowtarzalnych smaków. Nigdy się nie znudzicie!
Próbowaliście już mleko migdałowe? Jeśli nie to zapraszam na ten cudowny przepis na kremowe, słodkie i przepyszne mleko migdałowe. Jego robienie zajmie Wam kilka chwil, a Wasz koktajl lub śniadanie nigdy już nie będzie takie samo! Wkroczcie w nową erę przyjemności z tym dziecinnie prostym przepisem jaki dla Was dziś przygotowałam!
Idealne do porannej owsianki, jaglanki, pankejków i wszystkiego co podpowie Wam wyobraźnia!
Składniki:
- 1 szklanka blanszowanych migdałów
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1l wody źródlanej
Przygotowanie:
Migdały moczymy całą noc. Następnego ranka wodę odlewamy, zalewamy świeżą, dodajemy syrop z agawy.
Blendujemy w trybie gotowanie ( jeśli używacie blendera typu Vitamix) lub około 5 minut. Przecedzamy przez sitko jeśli chcecie idealnie klarowny płyn. Cieszymy się smakiem 🙂
