Batony których zrobienie nie zajmuje wiele czasu i w dodatku są bezglutenowe? Idealne na śniadanie lub jako szybka przekąska w ciągu dnia. Lekkie, ale bardzo pożywne.
Co powiedziecie na takie przywitanie weekendu? Bo w końcu mamy piątek, piąteczek, piątunio!!
Takie świętowanie od rana bardzo wskazane! A kogo nie ucieszą pyszne, zdrowe i szybkie batoniki zrobione własnoręcznie.
Nawet Wasze pociechy ucieszą się z takiego drugiego śniadania w szkole i od razu nabiorą większego zapału do lekcji 🙂 Sprawdzone! 😉
Składniki:
- 1 szklanka płatków jaglanych
- 3 łyżki żurawiny
- 40g czekolady gorzkiej
- 2 łyżki orzechów nerkowca
- 3 łyżki słonecznika
- 1 szklanka mleka sojowego
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżka nasion chia
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Orzechy i czekoladę lekko siekamy na drobniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Formujemy batoniki lub jeśli nie macie foremek to możecie wylać masę na blachę, docisnąć i upiec w całości. Pieczemy w 180 stopniach 30 minut.
Po tym czasie wystudzone kroimy ( opcja dla osób które nie używają foremek.)
Gotowe 🙂

Konieczne muszę je zrobić! 😉
http://justynaksiazek.blogspot.com/
INSTAGRAM